Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 1136 1137 1138 1139 1140 ... 1308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. AlGore Gerritme 3 mei 2023 23:49
    Dus jij vindt het onbeschoft en schandalig dat de forummoderator deze ffff quotes over een medeposter verwijderd heeft?

    'onze dwepende, dominerende, zwaar manipulerende , eindeloos postende forumvervuiler'.

    en dit soort stroman argumentatie:

    'Het past niet in zijn visie en dan ben je al bij voorbaat puberaal, een smeerlap, een klootzak, eigenlijk crimineel.'

    Ik hoop van harte dat die IEX-verklaring niet komt en dat je de juiste beslissing neemt, is voor iedereen beter.
  2. forum rang 7 leek2018 4 mei 2023 07:31
    quote:

    jonas schreef op 3 mei 2023 21:45:

    Leek ik heb hier niemand mietje genoemd, maar dan nog niet zulke lange tenen! Ik kon dat best zeggen, maar introduceerde wel die homovriend in het hetero elftal en dat 40 jaar geleden!

    Net zoals ik mijn positie op het spel heb gezet toen ik 25 jaar geleden een vrouw aannam die zwanger was geworden voordat ze echt begon. Zei ze kan het nu allemaal wel doorgaan? Mijn directeur vond het maar zo zo. Nou meid maak je geen zorg de collega's willen je graag en hoofd P&O en de gemeentesecretaris.

    Desnoods ga we de procedure je kan wel zeggen als ze me nu niet willen dan toch niet? Nee, nee we willen wel afgezien van wat die directeur vind!

    Groet, Jonas die dus helemaal niet extreem rechts is zoals hier door bepaalde type beweerd

    Groet, Jonas
    Ik schreef ook niet dat jij iemand een mietje had genoemd. Ook de opmerking "lange tenen begrijp ik niet".. Waarschijnlijk ben ik niet duidelijk geweest in mijn post en is het verkeerd overgekomen. In het gebruik van "je" had ik beter "men" moeten gebruiken. Ik realiseer mij nu dat door het gebruik van "je", je dacht dat ik jou bedoelde.
    Over "extreem rechts" zou ik me niet teveel druk maken. Zijn maar weinig mensen extreem rechts. De meeste mensen, die extreem rechts genoemd worden, hebben hooguit over ëën bepaald onderwerp een mening, die niet geaccepteerd wordt door mensen, die racisme en discriminatie erg zwart/wit zien.
  3. forum rang 8 GakGak 4 mei 2023 08:53
    Boerderijtje kopen ?
    .
    Schiphol zei in januari dat het de boerderijen had gekocht om een eigen milieuvergunning te krijgen en ook om de kans op de opening van Lelystad Airport te vergroten. In totaal kocht de luchthaven 12 boerderijen in Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland voor zo'n 25 miljoen euro.

    De luchthaven gaf destijds al aan dat het de boerderijen, stallen en grond weer zou gaan verkopen. Dat is volgens de woordvoerder nu aan de orde. De bijbehorende stikstofrechten behoudt de luchthaven wel, want die zijn juist nodig om de eigen uitstoot te compenseren. In 2020 bleek dat Schiphol al jaren zonder de benodigde milieuvergunning opereerde. Die heeft de luchthaven nog altijd niet, maar een aanvraag voor een vergunning wordt voorbereid.

    De aankoop van de boerderijen leidde in januari tot veel onbegrip. Verschillende politieke partijen in de Tweede Kamer en provincies waren er fel op tegen dat de luchthaven zelf boerderijen ging opkopen, terwijl minister Van der Wal nog werkt aan een eigen opkoopregeling om de stikstofuitstoot terug te dringen. Die regeling is vertraagd. Schiphol handelde volgens de minister strikt genomen volgens de regels. Schiphol is volgens cijfers van de overheid al de op een na grootste uitstoter van stikstofoxiden van Nederland
    .
    Ja, zo lopen de hazen hier.
    Een minister die op geen enkel moment de indruk wekt dat ze weet wat ze doet en weet wat legaal en haalbaar is.
    Andere instanties en bedrijven (Schiphol bijvoorbeeld) weten daar wel weg mee om dat af te straffen of te misbruiken.

    Kortom, leuk boerderijtje kopen ?
    Je mag er alleen geen landbouw bedrijven of huisjes neerplanten.

    Of een koe neerzetten.
    Wel hazen.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 mei 2023 09:11
    Boeren sceptisch over ’aantrekkelijke’ regeling: ’Mijn bedrijf is onbetaalbaar’
    Door EDWIN RENSEN

    1 uur geleden
    in BINNENLAND

    Boeren die veel stikstof uitstoten kunnen gebruik maken van de ’woest aantrekkelijke’ uitkoopregeling voor piekbelasters. Die is tot 120 procent van de marktwaarde van het bedrijf. Toch overheerst scepsis. Agrariërs betwijfelen of er sprake is van een vetpot.

    De uitkoopregeling waar de piekbelasters mee te maken krijgen is onderdeel van de stikstofaanpak van minister Christianne van der Wal (Stikstof). De Europese Commissie moest de plannen eerst goedkeuren, omdat de ’lucratieve’ regeling zou kunnen neerkomen op verboden staatssteun aan bedrijven. Maar sinds deze week is er enige duidelijkheid. Piekbelasters kunnen tot 120 procent van de marktwaarde van het bedrijf krijgen.

    Melkveehouder Bas ten Hove uit Mariënheem in de gemeente Raalte vermoedt zo’n piekbelaster te zijn, maar zeker weten doet hij het niet. Het is voor heel agrarisch Nederland nog steeds een prangende vraag wie precies tot die vermaledijde categorie behoort. De definitie ontbreekt. „Maar goed”, zegt Ten Hove. „Ervan uitgaande dat ik er een ben, wil ik in principe geen gebruik maken van de regeling”, laat hij weten. Zijn boerderij ligt op 600 meter afstand van Natura 2000-gebied Boetelerveld.

    „Afgelopen winter heb ik mijn bedrijf laten taxeren omdat ik dit natuurlijk al aan zag komen. Maar geld zegt me eigenlijk niets. Mijn bedrijf is voor mij onbetaalbaar. Ik ben 41 jaar en wil boer blijven. Ik heb begrepen dat bij uitkoop ook nog eens een beroepsverbod gaat gelden”, zegt de boze melkveehouder wiens 130 koeien zorgen voor een melkopbrengst van rond de 1,2 miljoen liter per jaar. Uitgekochte boeren mogen inderdaad niet op een andere locatie ’dezelfde fokkerijactiviteiten’ starten. Het doorstartverbod geldt voor de hele Europese Unie, bevestigde Brussel dinsdag.

    Aanbod
    Het stikstofkaartje van Van der Wal gaf vorig jaar een emissiereductie van 70 procent aan voor Ten Hove. En hoewel afscheid werd genomen van dit gewraakte overzicht, blijft het heel aannemelijk dat Ten Hove een van de 3000 piekbelasters is die een aanbod krijgen van het kabinet. Terwijl hij ook bij de berekeningssystematiek weer grote vraagtekens zet. „Het Aerius-model van het RIVM wordt nog steeds als uitgangspunt genomen voor de depositie-berekening. Maar vriend en vijand zijn het er wel over eens dat deze methodiek bij de rechter geen stand houdt, omdat deze uitgaat van aannames”, zegt de boer, die het vertrouwen in de overheid „naar 0” heeft zien dalen.

    Ten Hove heeft zich met een tiental veehouders daarom verenigd in Benadeelde Veehouders Boetelerveld. Het natuurgebied van voornamelijk bos en heide is de afgelopen jaren flink onder handen genomen volgens de ’gebiedsgerichte aanpak’ waar de boeren zelf aan meegewerkt hebben.

    Natuur
    De melkveehouder: „We hebben grond opgegeven ten behoeve van natuur en tegen de afspraken in duurdere grond weer moeten bijkopen. Ik ben dus slechter af. Snap je dat ik ook nu sceptisch ben?” Het wrange van de recente berichten uit Den Haag is ook nog eens dat hij en zijn ouders de afgelopen jaren tonnen hebben geïnvesteerd om aan de overheidswensen te voldoen. Zo zijn de modernste melkrobots aangeschaft, liggen er zonnepanelen op het dak en is flink aandacht besteed aan dierenwelzijn, vertelt de melkveehouder.

    Scenario
    Ook varkenshouder Martijn Vorkink uit Holten valt wellicht onder de uitkoopregeling. Aan hem is 7000 kilogram stikstof vergund en dat is bovengemiddeld. De boer is op 4,8 kilometer afstand van Natura 2000-gebied Borkeld met zijn bedrijf gevestigd. De varkenshouder heeft al wel nagedacht over het scenario waarbij hem een regeling wordt aangeboden. Hij is toeschietelijker dan collega-boer Bas ten Hove. „Heel cruciaal is de vraag wat mijn bedrijf waard is”, vindt Vorkink. „Gaat het om 1 miljoen euro of 3 miljoen euro? Wanneer bij taxatie voornamelijk gekeken wordt naar de opstallen, is mijn onderneming weer veel minder waard. De criteria zijn nog onbekend”, zegt Vorkink. „Hoe hoger de waarde hoe nieuwsgieriger ik word. Maar ook bij uitkoop vrees ik dat een groot deel van het geld dat ik ontvang naar de fiscus gaat. De vraag blijft wat we ermee opschieten.”

    Een hoop mitsen en maren dus voor Vorkink, die zich verder afvraagt of de zogeheten Rood voor Rood-regeling in zijn specifieke situatie van toepassing is. Dat is een financieel aantrekkelijke manier om vervallen en landschapsontsierende stallen en gebouwen te laten slopen en tegelijkertijd een bouwkavel voor een nieuwe woning aan te vragen. „Kan deze regeling naast de nieuwe uitkoopregeling bestaan?”, vraagt Martijn Vorkink zich af. „En als ik onverhoopt moet stoppen, mag ik dan wel verder gaan in de landbouw? Ik ben namelijk ook akkerbouwer met een stuk grond van 70 ha.”

    Onduidelijkheden
    Met de meest recente plannen, die opnieuw leiden tot vele vragen en onduidelijkheden, wil Van der Wal de stikstofneerslag in kwetsbare natuurgebieden snel terugdringen. De stikstofruimte die door de regeling ontstaat zal – zoals eerder al wettelijk was opgenomen – bij voorrang gebruikt worden om PAS-melders te legaliseren. Dat zijn zo’n 2500 bedrijven die buiten hun schuld zonder vergunning zitten. De rest kan worden ingezet om bouwprojecten mogelijk te maken, zoals de bouw van woningen en nieuwe wegen.
  5. forum rang 7 JP Samosa 4 mei 2023 09:25
    quote:

    GakGak schreef op 4 mei 2023 08:53:

    Boerderijtje kopen ?
    .
    Schiphol zei in januari dat het de boerderijen had gekocht om een eigen milieuvergunning te krijgen en ook om de kans op de opening van Lelystad Airport te vergroten. In totaal kocht de luchthaven 12 boerderijen in Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland voor zo'n 25 miljoen euro.

    De luchthaven gaf destijds al aan dat het de boerderijen, stallen en grond weer zou gaan verkopen. Dat is volgens de woordvoerder nu aan de orde. De bijbehorende stikstofrechten behoudt de luchthaven wel, want die zijn juist nodig om de eigen uitstoot te compenseren. In 2020 bleek dat Schiphol al jaren zonder de benodigde milieuvergunning opereerde. Die heeft de luchthaven nog altijd niet, maar een aanvraag voor een vergunning wordt voorbereid.

    De aankoop van de boerderijen leidde in januari tot veel onbegrip. Verschillende politieke partijen in de Tweede Kamer en provincies waren er fel op tegen dat de luchthaven zelf boerderijen ging opkopen, terwijl minister Van der Wal nog werkt aan een eigen opkoopregeling om de stikstofuitstoot terug te dringen. Die regeling is vertraagd. Schiphol handelde volgens de minister strikt genomen volgens de regels. Schiphol is volgens cijfers van de overheid al de op een na grootste uitstoter van stikstofoxiden van Nederland
    .
    Ja, zo lopen de hazen hier.
    Een minister die op geen enkel moment de indruk wekt dat ze weet wat ze doet en weet wat legaal en haalbaar is.
    Andere instanties en bedrijven (Schiphol bijvoorbeeld) weten daar wel weg mee om dat af te straffen of te misbruiken.

    Kortom, leuk boerderijtje kopen ?
    Je mag er alleen geen landbouw bedrijven of huisjes neerplanten.

    Of een koe neerzetten.
    Wel hazen.
    Schiphol dat om die reden boerderijen opkoopt is compleet bezopen.
    Mocht dat van Brussel?
  6. forum rang 7 leek2018 4 mei 2023 09:28
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 4 mei 2023 09:11:

    Boeren sceptisch over ’aantrekkelijke’ regeling: ’Mijn bedrijf is onbetaalbaar’
    Door EDWIN RENSEN

    1 uur geleden
    in BINNENLAND

    Boeren die veel stikstof uitstoten kunnen gebruik maken van de ’woest aantrekkelijke’ uitkoopregeling voor piekbelasters. Die is tot 120 procent van de marktwaarde van het bedrijf. Toch overheerst scepsis. Agrariërs betwijfelen of er sprake is van een vetpot.

    Ja, maar wat is de marktwaarde? De marktwaarde van een bedrijf dat dichtbij een natuurgebied ligt, zal best de afgelopen jaren behoorlijk in waarde zijn gedaald. Wordt weer een touwtrekkerij net zoals de schadevergoeding bij de aardbevingen in Groningen en de schadevergoeding bij de aanslag "fraude".
  7. forum rang 7 Kaviaar 4 mei 2023 09:30
    quote:

    leek2018 schreef op 4 mei 2023 09:28:

    [...]
    Ja, maar wat is de marktwaarde? De marktwaarde van een bedrijf dat dichtbij een natuurgebied ligt, zal best de afgelopen jaren behoorlijk in waarde zijn gedaald. Wordt weer een touwtrekkerij net zoals de schadevergoeding bij de aardbevingen in Groningen en de schadevergoeding bij de aanslag "fraude".
    En als de uitkoopregeling nu belasting vrij zou zijn….
  8. forum rang 7 Kaviaar 4 mei 2023 09:37
    Uitgekochte boeren mogen inderdaad niet op een andere locatie ’dezelfde fokkerijactiviteiten’ starten. Het doorstartverbod geldt voor de hele Europese Unie, bevestigde Brussel dinsdag.

    NL wordt geregeerd door Brussel. Kaag en heel D66 zijn de marionetten van Brussel.
    Een NLexit zou het beste zijn.
    Wij zijn netto betaler en krijgen er een kruimel subsidie voor terug, maar moeten wel de regeltjes volgen die Brussel oplegt.
  9. forum rang 4 De dagkoers 4 mei 2023 09:42
    quote:

    Kaviaar schreef op 4 mei 2023 09:37:

    Uitgekochte boeren mogen inderdaad niet op een andere locatie ’dezelfde fokkerijactiviteiten’ starten. Het doorstartverbod geldt voor de hele Europese Unie, bevestigde Brussel dinsdag.

    NL wordt geregeerd door Brussel. Kaag en heel D66 zijn de marionetten van Brussel.
    Een NLexit zou het beste zijn.
    Wij zijn netto betaler en krijgen er een kruimel subsidie voor terug, maar moeten wel de regeltjes volgen die Brussel oplegt.
    Toch wel een flinke kruimel.
    Mij zegt dat dat lang niet alle landbouwactiviteiten levensvatbaar zijn.

    www.europa-nu.nl/id/vlyumq7kkayz/nieu...,voor%20de%20Nederlandse%20boeren%20veiliggesteld.
  10. forum rang 7 Kaviaar 4 mei 2023 09:56
    quote:

    De dagkoers schreef op 4 mei 2023 09:42:

    [...]

    Toch wel een flinke kruimel.
    Mij zegt dat dat lang niet alle landbouwactiviteiten levensvatbaar zijn.

    www.europa-nu.nl/id/vlyumq7kkayz/nieu...,voor%20de%20Nederlandse%20boeren%20veiliggesteld.
    In vergelijk aan wat NL jaarlijks afdraagt aan Brussel, blijven het kruimels. Het hele EU gebeuren kost ons flink veel geld. Minder zeggenschap over je eigen land en een blijvende toestroom aan asielzoekers.
    Dit kan niet goed blijven gaan.
  11. forum rang 9 objectief 4 mei 2023 10:04
    quote:

    Kaviaar schreef op 4 mei 2023 09:56:

    [...]

    In vergelijk aan wat NL jaarlijks afdraagt aan Brussel, blijven het kruimels. Het hele EU gebeuren kost ons flink veel geld. Minder zeggenschap over je eigen land en een blijvende toestroom aan asielzoekers.
    Dit kan niet goed blijven gaan.
    Ja, de EU is onze enige hoop.
    Dat bewijs wordt opnieuw duidelijk door de oorlog in de Oekraine en de mega toestroom van asielzoekers in Italie en Turkije, enkel door miljarden betalingen kun je de toestroom van asielzoekers enigszins beperken.
    Met meer dan 200 mln. wereldburgers in armoede, zal de toestroom enkel nog toenemen; daar is niks aan te doen.
  12. forum rang 7 leek2018 4 mei 2023 10:26
    quote:

    objectief schreef op 4 mei 2023 10:04:

    [...]

    Ja, de EU is onze enige hoop.
    Dat bewijs wordt opnieuw duidelijk door de oorlog in de Oekraine en de mega toestroom van asielzoekers in Italie en Turkije, enkel door miljarden betalingen kun je de toestroom van asielzoekers enigszins beperken.
    Met meer dan 200 mln. wereldburgers in armoede, zal de toestroom enkel nog toenemen; daar is niks aan te doen.
    200 miljoen is slechts 3%. Als we onze miljarden nuttiger zouden besteden zouden er dat een stuk minder kunnen zijn.
  13. forum rang 10 voda 4 mei 2023 11:00
    quote:

    leek2018 schreef op 4 mei 2023 09:37:

    [...]
    Waar komt de naam stikstof eigenlijk vandaan? De naamgever heeft wel een vooruitziende blik gehad.
    Ontdekking
    Verbindingen van stikstof, bijvoorbeeld salpeter, waren al in de oudheid bekend. De alchemisten in de middeleeuwen kenden het van salpeter afgeleide salpeterzuur onder de naam aqua fortis, sterk water. Salpeterzuur toegevoegd aan zoutzuur is een eveneens al eeuwenlang gebruikt mengsel, dat bekendstaat als aqua regia, Latijn voor 'koningswater'. Koningswater is zodanig reactief dat het zelfs goud, de 'koning der metalen', in oplossing doet gaan.

    De moleculaire, in de aardatmosfeer als gas aanwezige, enkelvoudige stof distikstof werd ontdekt door Daniel Rutherford, in 1772. Hij noemde het noxious air, schadelijke lucht, omdat - vanwege de afwezigheid van de verwijderde zuurstof - een vlam erin dooft. Rond dezelfde tijd bestudeerden ook Carl Wilhelm Scheele, Henry Cavendish en Joseph Priestley atmosferische stikstof, en gaven het namen als 'verbrande lucht' en gedephlogistiseerde lucht.

    In 1776 slaagde Antoine Lavoisier erin lucht kwantitatief te analyseren en ontdekte dat lucht uit twintig volumeprocent zuurstof en tachtig volumeprocent stikstof bestaat (de juiste waarden zijn respectievelijk 21 en 78 procent). In het Duits werd voor het nieuw ontdekte gas, vanwege de verstikkende werking op dieren van zuiver stikstofgas, in 1791 de naam Stickstoff bedacht. In het Nederlands komt vanaf 1793 de term stikstof voor, vermoedelijk uit het Duits overgenomen.[2]

    nl.wikipedia.org/wiki/Stikstof_(element)
26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 1136 1137 1138 1139 1140 ... 1308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 903,61 0,00%
EUR/USD 1,0852 +0,04%
FTSE 100 8.275,38 0,00%
Germany40^ 18.585,90 +0,48%
Gold spot 2.321,89 -0,24%
NY-Nasdaq Composite 16.735,02 -0,01%

Stijgers

AB InBev
0,00%
Ackerm...
0,00%
Aedifica
0,00%
Ageas
0,00%
Aperam
0,00%

Dalers

AB InBev
0,00%
Ackerm...
0,00%
Aedifica
0,00%
Ageas
0,00%
Aperam
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links