Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Jacques Potuijt - Royal Exxon Mobil

30 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Met Effekt 2 februari 2007 16:02
    "olie mag in geen beleggingsportefeuille ontbreken" betekent niet dat je note zonder RDS, XON, enz kan.

    Ik profiteer al ruim 2 jaar van het olie tekort. Maar via bedrijven die minder afhanflijk zijn van de actuale olieprijs. Dat zijn dus bv. SBM, Vopak en Fugro.
    Leg de grafieken maar eens naast elkaar, dan zie je dat de olie infrastructuur industrie het stukken beter doet dan de olies zelf.
  2. [verwijderd] 2 februari 2007 18:53
    Ik zou het eerder omdraaien Exxon Mobil te hard gestegen afgelopen periode RDS duidelijk achtergebleven. Dus RDS in plaats van Exxon gezien potentie en inhaalslag. Leuke grafiek zegt niets over fundamenten. Problematiek mbt reserves sinds gisteren eindelijk een beetje verdwenen, aangezien RDS meer olie vindt dan dat het naar boven boort. Volgende week RDS hopelijk rit omhoog beginnen / inhaalslag
  3. Rijke Duivel 4 februari 2007 13:35
    Timing is everything. Zo ook vor het maken van een analyse.

    Een paar bemerkingen.

    -Grafieken hebben alleen betrekking op het verleden. Ik ben het eens dat je hiernaar moet kijken om een basisanalyse te maken en daaruit een timing opstellen om in te stappen of net verkopen. Maar in wezen zegt dit niets over de kwaliteit van de resultaten en de toekomst.
    -Ik vind dit nogal een ongelukkig (toeval?) moment voor een vergelijking te maken. Shell komt uit een wel héél moeilijke periode. Het lijkt me dan ook niet meer dan normaal dat shell op dit moment met een decoté noteerd tov peers. Herexamen is net begonnen. Nu punten geven is een beetje gemakkelijk om een colum te schrijven vind ik. Al blijven de resultaten er wel staan op dit moment. Shell is gebuisd in haar eerste zit.
    -Follow the market? Dit is persoonlijk natuurlijk. Ik ben een drie jaar geleden ingestapt aan ongveer 18 EUR. Heb telkens mijn dividenden omgezet in aandelen. Regelmatig als we de bandbreedtes bereikt hebben kocht ik me opties en later turbos om alsnog te profiteren van de zijwaartse beweging van shell. Ik heb voor mezelf een meer dan bevredigend rendement op dit aandeel. Ik ben overtuigd dat shell meer potentieel heeft dan exxon op dit moment. Ik ben enkele weken gestopt met turbos want ik denk dat we in nabije toekomst deze bandbreedte gaan verlaten. Contraire postities hebben vaak een groter potentieel (naar boven of benden...). Voor mij moet de volgende afspraak geen 10 jaar inde toekomst liggen. Maak daar maar twee jaar van. En wat er in de jaren 90 gebeurd is interseerd me zo niet. Rendementen uit vet verleden zijn geen garanties voor de toekomst moet men in België nogal eens vermelden voor financiële producten...
  4. [verwijderd] 5 februari 2007 09:43
    Dit weekend in een groot Duits dagblad de Profi-tipp door Lingohr & Partner Asset Management GmbH
    "gehört Royal Dutch zu den unterbewertesten Aktien Europas", ik geloof dat de longs dit als een bevestigende steun in de rug zullen beschouwen.

    Royal Dutch

    Ein Kauf.
    Die Gewinnmeldungen von Royal Dutch Shell für das 4. Quartal haben mit 5,5 Milliarden Dollar die Erwartungen der Analysten übertroffen. Neurerschlossene Ölvorräte lagen in diesem Quartal um 50 Prozent über der Fördermenge.

    Gestiegene Ölprese führen dazu, dass man die Investitiosplanung für 2007 auf 24 bis 25 Milliarden Dollar erhöht. Dabei konzentriert sich Royal Dutch auf die Verbesserung von Exploration und Förderung ("Upstream").

    Das Produktionswachstum liegt kurzfristig be 1 bis 2 Prozent, wird sich langfristig auf 2 bis 3 Prozent steigern.
    Nach dem Verkauf der Raffinerien in Frankreich und Los Angeles dürfte auch der "Downstream"-Bereich modernisiert werden.

    Der freie Cash Flow liegt bei zehn Prozent des Kurses.
    Mit einer Dividendenrendite von 3,8 Prozent gehört Royal Dutch zu den unterbewertesten Aktien Europas.
    (Xetra 2.2.: 26,22 Euro) WKN A0D94M.

    Bewertung des Risikos: gering.
  5. [verwijderd] 31 mei 2007 17:02
    "Dit moet voldoende aanwijzing zijn en aangezien uw portefeuille olie niet kan ontberen, moet de keuze onvoorwaardelijk op Exxon Mobil vallen. Over tien jaar spreken wij elkaar weer."

    Schreef Jacques nog nog op 2 februari bij een koers van 26 euro.
    Toen wees ik in een andere draad al op de idiote onderwaardering van RD.
    10 jaar blijkt erg kort te duren bij Jacques, maar beter ten hele gekeerd dan ten halve gedwaald, zullen we maar zeggen.
30 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0771 0,00%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.773,50 +0,47%
Gold spot 2.360,72 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

UCB
+3,58%
Ontex
+2,78%
Lotus ...
+1,75%
Ageas
+1,69%
bpost
+1,61%

Dalers

Bekaert
-2,79%
Solvay
-2,15%
Xior
-2,03%
Deceun...
-1,96%
VGP
-1,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links