Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Marcel Tak - De vijfjescultuur van DNB

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Bart Meerdink 1 juli 2010 17:20
    Maar, wie is dan de betere opvolger voor Wellink?

    Ik denk dat het nog zo slecht niet is als Wellink vanuit zijn inmiddels wel zeer rijke ervaring (some good, some bad...) een plan maakt, en dat er dan over een tijdje een opvolger een synthese maakt van zijn/haar eigen visie en dat plan.

    Dat werkt per saldo ook nog het snelst denk ik, de nieuwe president een vliegende start geven.
  2. ljjls 1 juli 2010 17:52
    Ja de leiding is verantwoordelijk voor de cultuur. Wellink had allang weg moeten zijn. Die blijft te lang zitten net als Balkenende. Eigenlijk had Wellink nooit aangesteld moeten worden. De Jager verdedigt Wellink (nog), FOUT FOUT FOUT.
    Maar de bazen van Wellink dan? Zijn die dan ook niet die foute cultuur? Bos mag nooit meer een verantwoordelijke functie krijgen, evenals Balkenende. De Jager solliciteert ook naar dit oordeel op dit moment.
  3. [verwijderd] 1 juli 2010 17:56

    Bart, ik ben het met je eens je stelt:

    "Ik denk dat het nog zo slecht niet is als Wellink vanuit zijn inmiddels wel zeer rijke ervaring (some good, some bad...) een plan maakt, en dat er dan over een tijdje een opvolger een synthese maakt van zijn/haar eigen visie en dat plan".

    Van al dat cultuurveranderingsgedoe heb ik echter uit ervaring niet zo een hoge pet op. Kost vaak kapitalen en is niet meer dan een ingewikkelde manier om wat mensen te ontslaan.

    Ontslag van Wellink nu is niet goed. Over jaartje een nieuw iemand benoemen, lijkt mij echt beter.
    Persoonlijk vind ik dat mensen kunnen leren van hun fouten en had er mogelijk nog een nieuwe termijn ingezeten.

    Met mijn mening ben ik echter zwaar in de minderheid vanwege de afwezigheid van vertrouwen bij de meerderheid en dat kan dus niet bij dergelijke top functionarissen. Nette aftocht moet dan maar.

    Bovendien ben ik eigenlijk niet geinteresseerd in die cultuurverandering, maar in meer harde zaken zoals de afstemming met de AFM.

    Moet je DNB en AFM eigenlijk wel gescheiden houden?
    Hoe ver moet het toezicht gaan? Wat zijn mogelijke maatstaven? Waar liggen de grenzen van de vertrouwelijk e.d.?

    Groet, een niet zo vrolijke Jonas (stand beurzen)

  4. [verwijderd] 1 juli 2010 22:28
    Het leuke uit de fin.markt is dat iedereen naar ze eigen straatje praat. Goed Fout of de ontkenning fase. Op het moment dat er een algeheel verbod op short gaan is in de hele financiel. markt op rommel ratings geeft Nout goedkeuring op ING Sprinter. Is dit een cadeautje omdat hij ABN had verknipt. Waardoor er bij ING misschien een verdien model kon onstaan voor hun ALT A houten huisjes.

    Neem J.P morgan(Lakerman) weet te vertellen dat BP wel overgenomen kan gaan worden door Shell/ Exxon
    Laten ze nu net een kwart van de aandelen hebben in BP. Heden avond bespelen ze het Goud en zilver weer. omdat Canada dicht is. Morgan vallen de kaarten weer in hun richting
  5. forum rang 5 theo1 2 juli 2010 10:35
    Wellink moet gewoon weg want hij heeft geen gezag en geen geloofwaardigheid meer. Nieuwe bezems vegen schoon en dat is nu even nodig. Wie moet het dan worden? Bos alsjeblieft niet, die heeft al meer dan genoeg kapot gemaakt. Ik zou hem nog niet willen als penningmeester van de speeltuinvereniging. Ik zou zeggen, vraag Ruding. Die heeft ruime ervaring in bankwezen én politiek en hij is aardig op leeftijd zodat hij niet eindeloos blijft zitten. De DNB hervormen is een mooi laatste kunstje.
  6. forum rang 5 Bart Meerdink 2 juli 2010 11:58
    quote:

    zzzaai schreef:

    Rijkman Groenink:P

    Oude discussie
    Die komt weer bij ABN Amro vermoed ik. Zo heel erg heeft hij toch niet op iedereens teentjes getrapt? Zalm wordt blijkbaar niet geaccepteerd daar, en RG wel. Is wel een miljardenkwestie hoor voor de staat, om nog iets van ABN Amro te maken.
  7. [verwijderd] 2 juli 2010 12:05
    quote:

    Geldw0lf schreef:

    Leuk stuk. Maar kan iemand mij uitleggen waarom de rol van de raad van commissarissen niet onderzocht wordt? Deze behoren toch toezicht te houden op het beleid en het functioneren van DNB?
    Omdat onze zeer geliefde kroonprins in de RvC zit en die mag natuurlijk niet weer schade oplopen... Stel je voor zeg, dat weegt wel even wat zwaarder dan het belang van zijn onderdanen.
  8. forum rang 5 theo1 2 juli 2010 12:40
    quote:

    Frits van der Pier schreef:

    [quote=Geldw0lf]
    Leuk stuk. Maar kan iemand mij uitleggen waarom de rol van de raad van commissarissen niet onderzocht wordt? Deze behoren toch toezicht te houden op het beleid en het functioneren van DNB?
    [/quote]

    Omdat onze zeer geliefde kroonprins in de RvC zit en die mag natuurlijk niet weer schade oplopen... Stel je voor zeg, dat weegt wel even wat zwaarder dan het belang van zijn onderdanen.
    Gelukkig voor de prins loopt zijn termijn toevallig dit jaar af. Ik kan me trouwens niet voorstellen dat zijn inbreng heel erg actief was, dus hij kan zich altijd verschuilen achter het "commissaris op afstand" smoesje. Bovendien, op de één of andere manier komen commissarissen altijd gemakkelijk weg als ze weer eens door een crisis heen hebben zitten pitten.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 909,28 -0,47%
EUR/USD 1,0846 -0,19%
FTSE 100 8.408,23 -0,36%
Germany40^ 18.676,20 -0,33%
Gold spot 2.384,83 +0,34%
NY-Nasdaq Composite 16.698,32 -0,26%

Stijgers

Deceun...
+1,20%
Galapagos
+1,02%
Orange...
+0,83%
TINC
+0,81%
AB InBev
+0,72%

Dalers

AZELIS...
-13,11%
EVS
-6,80%
Care P...
-2,49%
Solvay
-1,52%
D'IETE...
-1,38%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links